Hoe verder met Post-Corona Movement na de lockdown? (deel 1)

Post-corona movement tot nu toe

Even een korte situatieschets

De Post-Corona Movement (PCM) is ontstaan tijdens de lockdown periode in ons land, toen de Corona crisis hoog tij begon te vieren. In zeer korte tijd verzamelden zich tot onze verbazing en blijdschap meer dan 10.000 mensen op de PCM Facebook groep, om samen stil te staan bij wat er na Corona beter kan in onze samenleving, en hoe. 

Naast leden op de facebook pagina, verzamelde zich ook een groeiende groep vrijwilligers die zich geroepen voelden om online events te organiseren om gesprekken rond deze dromen te faciliteren. Voorbeelden hiervan zijn de  “droomversnellers” die dromen helpen concretiseren en “De Connectie”, waar samen nagedacht wordt over hoe dromen naar concrete actie kunnen overgaan. 


Deze events werden door de deelnemers enthousiast onthaald en voorzien van de nodige feedback om deze in de toekomst effectiever te maken. In een deel van de community leeft daarnaast ook het gevoel “in de wachtkamer te blijven zitten”. Met  een verlangen naar meer actie, vragen over hoe het verder gaat, waar de Post-Corona Movement toe dient, en waarom we daar als individu deel van willen uitmaken. Herken je dit gevoel? Weet dan dat je alvast de wijsheid en kennis die al in de Facebook Community aanwezig is, kan aanspreken. Deel je vorderingen. Laat weten wat en wie je concreet nodig hebt om je droom waar te maken en kijk actief uit naar de vragen van andere leden waarbij jij het gevoel hebt iets voor hen te kunnen betekenen.

Een uitdaging

Op zeer korte tijd met een diverse groep vrijwilligers, een diverse en omvangrijke online community verenigen op een manier die iedereen voldoening kan schenken, is geen simpele opdracht. Als team denken we al enkele weken actief na over een geschikt plan van aanpak omtrent facilitatie en merken we dat er een gezamenlijke drive is om ook na Corona met PCM verder te gaan. Omdat we bewust willen blijven van de richting die we met onze maatschappij uitgaan en van de dromen die er onder ons leven, willen we verder bouwen aan een platform dat betekenisvolle connecties en gesprekken / processen daarrond faciliteert.

Wil je samen met ons de uitdaging aangaan om deze beweging mee vorm te geven?
Geef je dan op als vrijwilliger via 
https://postcoronamovement.com/vacature


Post-corona movement in de toekomst

De volgende stappen

In de komende blogposts belichten we enkele concrete manieren waarop we samen met jullie verder vorm willen geven aan het PCM platvorm,

  • Intern deden we een oefening rond waarden waar we binnenkort graag ook jullie mening over vragen.
  • Team Incubatie onderzoekt enkele concrete projecten die we van jullie binnenkregen om nieuwe tafelgesprekken voor te bereiden en te zien welke vorm hiervoor best geschikt is. 
  • Wil je ook nog graag een project indienen? Binnenkort verschijnt meer uitleg over hoe je dit concreet kan doen. 
  • En ook mede oprichter Louis heeft een mooie uitdaging voor jullie in petto.

Wordt vervolgd!

Houd in de komende week dus zeker de blog en facebook pagina in de gaten.