Wonen en Mobiliteit

MIjn woondroom : Coöperatief en betaalbaar co-wonen/cohousen in Herent ! Wie doet mee ?

Beschrijving

Ik droom er al heel lang van om samen met gelijkgestemden op een gedeeld woonerf te leven. In mijn droom hebben we elk onze eigen privé-woonunits met voldoende privacy & comfort. We wonen klein omdat we de andere ruimtes zoals berging, werkatelier, fietsenstalling,... met elkaar delen. De multifunctionele ruimte doet zowel dienst als keuken, crea-ruimte waar creativiteit volop kan stromen en ontmoetingen vanzelf plaats kunnen vinden. Een plek waar ook de buren van buiten ons erf zeer welkom zijn. Onze co-working space is een natuurlijke plek om onze zon te laten stralen en onze talenten aan de wereld te kunnen geven. We genieten van de gedeelde tuin waar we in een oase van rust tot onszelf kunnen komen, en op andere plekjes heerlijk tuinieren. Op deze mooie, energetisch geladen plek komen we tot rust, tot onszelf, om vervolgens terug in verbinding te kunnen gaan met anderen, de buurt en deze gekke wereld. In dit open huis zijn we meer dan alleen maar anonieme buren, we dragen hier zorg voor elkaar, voor de plek en voor de buurt. Lang geleden begroef ik deze droom omdat ik niet zag hoe ik dit kon realiseren. Nu wil ik het van de daken schreeuwen : Het is mogelijk met wooncoop.

Waarom

Ik vind deze droom erg belangrijk uit zorg voor mensen & uit zorg voor onze planeet! Dit kunnen we realiseren als we samen dit project op poten zetten : Betaalbaar wonen voor meer mensen bereikbaar in onze regio. Extra aandacht voor wie het vandaag moeilijk heeft op de woningmarkt. Duurzaam & ecologisch samenleven met zorg voor elkaar en onze buurt. Ethisch verantwoord investeren in een sociaal woonproject. Minimaal eigen wagens. Eigen wagens worden gedeeld via een autodeelplatform - ook buiten het project. Op een gezonde manier samenleven in meer verstedelijkte gebieden. Een gezonde combinatie maken van privacy en delen. Wonen aan kostprijs. Levenslang woonrecht met wooncoop. Een coöperatieve aanpak, opgezet door enkele bevlogen sociale ondernemers. Doordachte aanpak, correct, zakelijk èn tegelijk menselijk. Uniek concept in Vlaanderen.

Actie

Concreet zoek ik mensen die graag samen in Herent (Veltem?) - een cohousing willen opzetten i.s.m. wooncoop. De plek heb ik gevonden, de architect heeft haar creativiteit losgelaten op de tekentafel, en het dossier ligt nu bij de gemeente. Nu is het duimen op positieve advies waardoor wooncoop het pand zouden kunnen verwerven (www.wooncoop.be) Ik ben nog op zoek naar mede-bewoners die hier mee aan de kar willen trekken of hier gewoon willen wonen. Ik zoek mensen van alle slag, jong, oud, met kinderen, mensen die misschien zorg nodig hebben en een veilige bedding zoeken. Mensen die geen baksteen in hun maag hebben, maar die wel levenslang op een fijne plek willen wonen. Die hier ook graag mede-eigenaar van willen worden.

Samenwerking

Wil jij een ethische investering doen in een sociaal woonproject in het Leuvense en zo bijdragen aan betaalbaar wonen ? Wil je supporteren door kapitaal uit te lenen op langere termijn (min 1 jaar) aan de coöperatie om de financiering mee mogelijk te maken ? Neem snel contact met me op !

Scope

Lokaal

Engagement

Ik zie mezelf een trekkersrol opnemen voor dit project