Wonen en Mobiliteit

Toegankelijke Trein Cruise door heel Europa

Beschrijving

Een magische manier van slow travel: je stapt op de trein, krijgt een kamer voor een week en ziet de mooiste plekken van Europa. Duurzaam, rustig en je maakt kennis met like minded reizigers. De rijtuigen zijn prachtig ingericht: men stapt een andere wereld binnen, kan genieten van de lounge, bibliotheek, bar, restaurant, entertainment,...

Waarom

Cruise schepen zijn vervuilend, het railnetwerk heeft een veel hogere capaciteit waar we geen gebruik van maken. Treinreizen is magisch, een dergelijke vorm van reizen hebben we nog niet doorheen heel Europa.

Actie

Oprichten coöperatieve. Businessplan opmaken, verschillende reisroutes uitstippelen. Aankopen van 10 à 20-tal treinstellen (een treinstel kost tussen de €300.000 2dehands en €3.5 miljoen splinternieuw) Ze volledig laten inrichten. Wetgeving doorgronden.

Samenwerking

We hebben een heel team nodig om deze manier van treinreizen uit te bouwen. Marketing, legaal, business, investeringen, HR, tourisme, PR,... alle profielen zijn welkom om hier een coöperatief bedrijf van te maken. De domeinnaam www.RoyalRailExpress.com is reeds aangekocht, de eerste onderzoeken zijn reeds gebeurd.

Scope

Andere

Engagement

Ik wil samen met anderen een project uitwerken