Andere

Burgerinitiatieven helpen het Zuiden

Beschrijving

Samen kunnen we een groot verschil maken en werken aan een rechtvaardiger toekomst. Concreet wil ik een organisatie opstarten die 4de pijlerorganisaties (burgerinitiatieven) ondersteunt in hun werking.

Waarom

“Steeds meer burgers, bedrijven, organisaties, scholen, migrantengroepen enz… zetten zelf een project van internationale solidariteit op in het Zuiden. De 4de Pijler is een verzamelnaam voor al deze burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking die vanuit Vlaanderen wereldwijd ondernomen worden.” ( 11.11.11) Meer informatie hierover vind je via volgende link: https://4depijler.be/ In Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 800 van dit projecten. Geëngageerde burgers steken hier zelf de handen uit de mouwen.

Actie

Veel mensen willen zich inzetten voor het goede doel, maar vinden nog niet een gepast project. Ik wil hen een platform bieden waarbij ik hen koppel aan een 4de pijler-project. Je werkt dan niet voor een grote NGO, maar ondersteunt burgerinitiatieven waarbij mensen zoals jij en ik zich vol engagement en passie als vrijwilliger inzetten voor het Zuiden.

Samenwerking

Om dit project verder uit te werken, ben ik op zoek naar mensen die graag ideeën uitwisselen over dit onderwerp. Maar ook wie verder concreet wil meewerken, is van harte welkom. Je kan hieronder reageren en/of contact met me opnemen via wouter.van.dyck@outlook.com

Scope

Andere

Engagement

Ik zie mezelf een trekkersrol opnemen voor dit project