Verloop van het proces

Tussen toekomstdromen bedenken en dit omzetten naar concrete acties, zitten diverse stappen.

Dit platform is een hulpmiddel om jullie energie en creativiteit te kanaliseren tot co-creatieve acties. Hiervoor hebben we een stappenplan uitgestippeld:

  1. Droom mee in onze Facebookgroep.
  2. Dien je concrete droom in op ons platform.
  3. Co-creatie: werk samen ideeën verder uit.
  4. Post je co-creatie-project op de pagina. Hierna krijg je feedback en ondersteuning.
  5. Ga aan de slag.

STAP 0: Deel je droom in onze Facebookgroep. Hoe ziet jouw ideaal toekomstbeeld er uit na Corona? Laat je creativiteit gaan, durf te dromen. Laat je inspireren door de toekomstbeelden van de anderen.  

STAP 1: Eenmaal je droom concreter is en je ook zelf aan de slag wil gaan om hem waar te maken, kun je jouw idee op dit platform indienen. De bedoeling van deze ideeën is om elkaar verder te inspireren en gezamenlijke dromen te verbinden. Ga ook naar de andere ideeën kijken en reageer er op. Beter 100 ideeën met veel reactie dan 1000 ideeën die zeer gelijkaardig zijn, maar niet op elkaar verder bouwen.

STAP 2: Wanneer er veel concrete dromen gepost zijn, stuurt de Post-Corona Movement een bevragingsmail uit.
Als je een creatief project hebt dat je verder wil uitwerken en nog mensen zoekt, kun je dat hier aangeven.
Anderzijds zijn er misschien mensen die geen concreet idee hebben, maar wel met hun kennis en expertise een bijdrage willen leveren. Zij kunnen dankzij deze mail aangeven rond welke thema's ze interesse hebben en gecontacteerd willen worden.
Op deze manier brengen we de juiste mensen bij elkaar. We zullen de mail meermaals uitsturen zodat ook nieuwe mensen de kans krijgen om zich bij gelijkgezinden aan te sluiten.

Wil je met jouw wijk, familie of vrienden een project uitwerken en heb je jouw co-creatie-buddies al gevonden? Laat ons dat dan zeker ook weten.

De uiteindelijke bedoeling in deze fase is om verschillende ideeën/dromen/projecten te clusteren. Deze ideeën kunnen toegespitst zijn op het lokaal niveau, maar het kunnen ook projecten zijn die op systemisch niveau actie ondernemen.

STAP 3: Groepen die elkaar gevonden hebben, gaan aan de slag met hun co-creatief project. Op de website kun je in deze fase jouw projectideeën kenbaar maken. Zo ziet iedereen welke projecten uit de toekomstdromen aan het ontkiemen zijn. Je kunt hier ook aangeven waar je staat in je project en welke expertise of ondersteuning je misschien nog nodig hebt.

Vanuit de Post-Corona Movement proberen we deze fase zo optimaal mogelijk te ondersteunen door jullie tools, tips, samenwerkingsvormen,... mee te geven. Ook doen we ons best een panel van experten samen te stellen waarop jullie beroep kunnen doen bij de uitwerking van jullie idee.

In fase 3 worden ideeën verder geclusterd tot grote thema's die de toekomstdroom bepalen. Met deze thema's willen we ook naar het beleid stappen.
De boodschap hier is: "Dit is onze gedeelde toekomstdroom. Zoveel mensen staan hier achter en zijn zelf al in actie geschoten. Overheid, stap hierin mee!"

STAP 4:  Houd ons zeker op de hoogte eenmaal jullie project uitgewerkt is en je de eerste concrete stapjes gezet hebt. We vieren dan samen deze realisatie en zetten jullie project in de kijker via de nieuwspagina van het platform.